Sangiovese
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.

Messère Tommaso, Chianti Classico DOCG 2022
Pr. stk.149 DKKOriginal price was: 149 DKK.79 DKKCurrent price is: 79 DKK.Maurizio Brogioni Fifty-Fifty Toscana IGT 2020
Pr. stk.325 DKKOriginal price was: 325 DKK.169 DKKCurrent price is: 169 DKK.Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2019
Pr. stk. 210 DKK1 fl. pr. stk.210 DKKTotal:210 DKK6+ fl. pr. stk.210 DKK180 DKKTotal:Casanova di Neri, Irrosso 2022
Pr. stk. 215 DKK1 fl. pr. stk.215 DKKTotal:215 DKK6+ fl. pr. stk.215 DKK185 DKKTotal:Casanova di Neri, Rosso di Montalcino 2023
Pr. stk. 245 DKK1 fl. pr. stk.245 DKKTotal:245 DKK6+ fl. pr. stk.245 DKK198 DKKTotal:Poggerino, Chianti Classico DOCG 2022 Magnum
Pr. stk.499 DKKOriginal price was: 499 DKK.299 DKKCurrent price is: 299 DKK.
Sangiovese druen
Sangiovese er en rød italiensk vin druesort, der er hjemmehørende i Toscana, og det er den mest plantede druesort i regionen.
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Gennem DNA-profilering viste det sig, at Sangiovese var den samme druesort som Riminese, som dyrkes i Emilia-Romagna-regionen.
Yderlige DNA-profilering har vist, at Sangiovese er en direkte efterkommer af Vitis vinifera-arten, hvilket gør den til en af de ældste druesorter, der stadig produceres i dag.
Hvad smager Sangiovese druen af?
Sangiovese er en rød italiensk druesort, der er dybt forankret i Toscanas historie og kultur. Denne druesort er kendt for sin evne til at producere fyldige, komplekse vine med høj syre og dristige tanniner.
Den har en karakteristisk frugtagtig smag med noter af sorte kirsebær, hindbær, læder, tobak og urter. Vinen fremstillet af Sangiovese-druer kan lagres på fade i op til to år for yderligere at forbedre smagsprofilen.
Sangiovese Italiens stolthed designet til mad.
Når det kommer til madsammensætninger, er Sangiovese-druen utrolig alsidig. Den passer godt til en række forskellige retter, fra solide kødretter til lettere retter som pasta eller pizza.
Sangiovese-druens dristige smag komplementerer rige og krydrede retter som oksekødgryderetter eller stegt lam, mens de også giver en fin kontrast til lettere retter som grillet kylling eller skaldyr.
Samlet set er Sangiovese-druen et fremragende valg for dem, der leder efter en vin, der kan modstå udfordrende smage og fyldige retter. Dens alsidighed gør den til et godt valg til enhver lejlighed, uanset om du nyder en hyggelig aften eller holder et middagsselskab med venner.