Gratis fragt v/ 599 kr.

VIN FØR JULEAFTEN - Bestil før d. 19/12 - kl 14

Levering 1-4 hverdage

Vaccaro, Luna Nero d’Avola Sicilia DOC 2022

Vaccaro Luna Nero d'Avola Sicilia DOC 2022 er en yderst behagelig allround rødvin, som passer til de fleste hverdagsretter.

Læs mere

125 DKK v/ 1 stk.

170 på lager

170 på lager

Årgang

2022

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Vaccaro Luna Nero d’Avola Sicilia DOC 2022 er en yderst behagelig allround rødvin, som passer til de fleste hverdagsretter.

Vinen er rubin rød, der changerer lilla grundet sin unge alder og Nero d’Avola druens karakteristiske kraftige drueskind. Man kan på farven fornemme, at den ikke så kraftig som nogle af de mere klassiske og bombastiske Sicilianske vine. Nero d’Avola druen også er ophav til, men en moderne og enormt æstetisk vintype.

I næsen er vinen behageligt afbalanceret med et skønt udgangspunkt i solbær og modne brombær, der passes fornemt op af en skøn mineralitet og et strejf af pebermynte.

Vinen bærer generelt set stort præg af den vinmæssige modernisering der har fundet sted i regionen.

Drik 2024 – 2030 

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Salaparuta
Årgang: 2022
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: And, Gris, Gås, Okse
Producent:
Vinificering:

Nero d’Avola macereres i 12-15 dage på omkring 26 grader, med pumpning dagligt. Efter denne proces ældes vinen i ståltanke i omkring 4 måneder, og en lille del af vinen i barrique.

Til sidst blandes det sammen i flaske, hvor det ligger i mindst 6 måneder.

Drue: 100 % Nero d’Avola

Område: Salaparuta, 300-400 meter over vandoverfladen, marken er sydøst vendt.

Jordtype: Mørk og dyb alluvial jord, medium tekstur, sandet og leret jord.

Producenten

Vaccaro er beliggende på Sicilien lidt uden for landsbyen Salaparuta. Familien Vaccaro dyrker 45 hektar med både italienske og internationale druesorter.

Vingården
Azienda Vaccaro er beliggende på Sicilien lige i hjertet af tåspidsen på den Italienske støvle. Fundamentet for vingården blev lagt tilbage i 1970’erne da Giacomo Vaccaro og hans kone Catherina købte et lille landsted lige uden for den lille landsby Salaparuta. Nogle år forinden i 1968 havde området oplevet et voldsomt jordskælv, hvor store dele af de eksisterende bedrifter blev jævnet med jorden. Og som set så mange gang før, spirer der smukke ting frem af murbrokkerner efterladt af fortidens hændelser. Vaccaro er netop sådan en spirer. I 1999 sprang spirren i blomst og vinhuset Vaccaro blev født som etableret vinhus.

Menneskene bag
Vingården er et familieforetagende eget af Giacomo og Catherina Vaccaro. Deres børn Catia og Carmelo deltager i arbejdet på vingården. Catia er uddannet økonom og kunstinteresseret og tager sig af finanserne, mens Carmelo har studeret ønologi (kunsten at producere vin) og er involveret i hele processen vedrørende tilblivelsen af Vaccaros vine.

Familien lever deres liv i harmoni med den omkringliggende natur, og leverer nogle af de smukkeste vine området omkring Salaparuta har at byde på.

Vinmarkerne
Vaccaro familien driver 45 hektar vinmarker idyllisk beliggende i de bløde bakker i Belice dalen. Her dyrker de både hjemmehørende druesorter som Catarratto, Grecanico, Inzolia, Grillo og Nero d’Avola. Derudover dyrkes der nogle af de mest anerkendte internationale druesorter som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Druerne modner til perfektion i det varme syditalienske klima og finessen i druerne udvikles af de kølige briser der opstår fra havet hen under aftenstid. De perfekte forhold for druer til elegante vine med stor struktur og fylde akkompagneret af komplekse smagspaletter og friske udtryk.

Du kunne være interesseret i