Tenuta San Guido er uden tvivl en af de mest fremtrædende producenter i Toscana og samtidig en eksponent for betegnelsen Super Toscaner. Mario Incisa og hans kone Clarice købte Tenuta San Guido helt tilbage 1940erne og siden dengang har de med afsæt i Bordeaux forsøgt sig frem for af fremelske en stil som på sin egen måde minder meget om Bordeaux. At fravige fra de klassiske druer som Sangiovese og Nebbiolo var bestemt ikke velset. Vinverden og navnlig Italieneren var meget skeptiske overfor projektet og den udvanding af traditionerne omkring druevalg og produktionsmetoder anså man som trussel mod deres egne vine, de var bange for hvad det ville medføre. På det tidspunkt var Italiensk vin meget lokalt og blev kun i ringe grad eksporteret til resten af verden. Kvaliteten af Italiensk vin var tvivlsom og blev i overvejende grad produceret med kvantitet for øje.
Den første vin kom på flaske i slut 1940 érne blev da også kun drukket på Tenuta San Guido og som sådan ikke solgt, produktet have brug for at blive videreudviklet og Mario Incisa indså at hans Cabernet Saugivnon havde brug for tid i kælderen, brug af franske egefade (33% nye fade) og gæring i ståltank blev indført.
Mario Incisa havde dengang set ligheden fra Bordeaux både med klima og jordbund og placering i forhold til havet og det var netop derfor Bordeaux passede godt til Toscana, de lignede hinanden overraskende meget. Nogle af markerne er placeret 200-300 moh og andre som ex. vinmarkerne i San Martino og Mandrioli som ligger tæt på godset ligger kun 80 moh. Forskellig modnings tidspunkter og eksponering i forhold til vind og havet og højdeplacering er med til at skabe den finesse og kompleksitet som kendetegner Tenuta San Guido.
Vinmarkerne hos Tenuta San Guido producerer ca. 5500-6000 kg pr. Hektar. Det beviste lave udbytte af druer pr. Vinstok giver et produkt, der er sundt og rig på sukker, tannin og ekstrakt.
Tenuta San Guido har opkøbt jord igennem alle årene og da de i 1994 kunne notere sig et areal på mere end 250 ha og kunne se tilbage på en solid produktion og konstant kvalitetsløft blev Sassicaia opløftet til en DOC status Bolgheri Superiore og igen i 2013 hvor Sassicaia fik den ultimative anerkendelse Denominazione di Origine Controllata Bolgheri Sassicaia, en flot rejse.