Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Tenuta di Castellaro, Ypsilon IGT 2021

Tenuta di Castellaro, Ypsilon IGT 2021 er en rødvin med en frisk og fyldig smag. Den har noter af røde bær og krydderier. Vinen er et blend bestående af de lokale druer Corinto Nero, Nero d'Avola og Alicante.

Læs mere

249 DKK v/ 1 stk.

Ikke på lager

Ikke på lager

Årgang

2021

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Ypsilon IGT 2021 er en rødvin med en frisk og fyldig smag. Den har noter af røde bær og krydderier. Vinen er et blend bestående af de lokale druer Corinto Nero, Nero d’Avola og Alicante.

Navnet Ypsilon kommer fra den geografiske form de Æoliske øer har, som danner et Y, Ypsillon på græsk, ud for den sicilianske kyst. En rødvin, som er adræt og meget moderne, som nemt kan drikkes uden noget tilbehør men også kan parres med mad.

Land: Italien
Region: Sicilien
Under område: Lipari
Årgang: 2021
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 12,5 %
Type: Rødvin
Servering: 12-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Kylling
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 350 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne gæres af den naturlige gær.

Gæring: ca. 12 måneder i ståltank.

Liggetid i flaske: Mindst 9 måneder

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i

Udsolgt