Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello IGT 2023

Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello IGT 2023 er et blend af Moscato Bianco og Carricante. En tør hvidvin med urte og frugtagtige noter.

Læs mere

159 DKK v/ 6 stk.
199 DKK v/ 1 stk.

30 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 199 kr.
6+ 20.1 % 159 kr.

30 på lager

Land

Type

Årgang

2023

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Bianco Porticello IGT 2023 er lavet på druerne Moscato Bianco og Carricante. På trods af Moscato Bianco druen, så er der her stadig tale om en tør hvidvin. Moscato Bianco druen er med til at give vinen en aromatisk og krydret aroma, hvor Carricante skaber den forfriskende syre.

Vinen ligger navn til en af de mest berømte strande på øen Lipari, Porticello. Blended er 60 % Carricante og 40 % Moscato Bianco.

Tenuta di Castellaro er en lille vingård på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Sicilien i det sydlige Italien.

Drik 2024 – 2028

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Lipari
Årgang: 2023
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 12,5 %
Type: Hvidvin
Servering: 6-8 grader
Tørhed: Halvtør
Passer til: Salat, Fisk
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 350 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne presses pneumatic med lufttryk, efterfulgt af blød presning af bundterne og statisk dekantering ved 10-12°C for at fjerne mosten.

Gæring: ved 16-18°C i ståltanke med bâtonnage og bærmekontakt i ca. 6 måneder

Liggetid i flaske: Mindst 4 måneder

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i