Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice IGT 2022

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice IGT 2022 er velbalanceret med Malvasias aromatiske smagsprofil kombineret med Carricantes syre der tilsammen giver en velsmagende og kraftfuld smag. Fyldig og syrlig hvidvin.

Læs mere

229 DKK v/ 6 stk.
299 DKK v/ 1 stk.

30 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 299 kr.
6+ 23.41 % 229 kr.

30 på lager

Land

Type

Årgang

2022

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Tenuta di Castellaro, Bianco Pomice IGT 2022 er en tør hvidvin med lysegul nuancer med en urteagtig aroma kombineret med noter af citrus og saltvand. Smagen er velbalanceret med Malvasias aromatiske smagsprofil kombineret med Carricantes syre der tilsammen giver en velsmagende og kraftfuld smag.

Blenden er 60 % Malvasia delle Lipari og 40 % Carricante.

 

Tenuta di Castellaro er en lille vingård på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Sicilien i det sydlige Italien.

Drik 2024 – 2034

 

Land: Italien
Region: Sicilien
R
Under område: Lipari
Årgang: 2022
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13 %
Type: Hvidvin
Servering: 6 - 8 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Salat, Fisk
Vinificering:

Område: Øen Lipari, som ligger nord for Sicilien

Klima: Høje skråninger, med store temperaturudsving mellem dag og nat

Jordtype: Vulkansk sand, dyb, fertil og rig på mikroelementer med undersyre.

Højde: 350 meter over vandoverfladen

Vinificering: Druerne presses pneumatic med lufttryk, efterfulgt af blød presning af bundterne og statisk dekantering ved 10-12°C for at fjerne mosten.

Gæring: Malvasia i ståltank og Carricante i brugte (3-4 gange) barriques ved 16-18°C i ståltanke med bâtonnage og bærmekontakt i ca. 6 måneder

Liggetid i flaske: Mindst 6 måneder

Vinhuset

De 21 hektar af Tenuta di Castellaro er beliggende på vulkanøen Lipari, som ligger nord for Siclien. Den vilde appel af dette, magnetiske, uspolerede og afsidesliggende hjørne af verden fortryllede Massimo Lentsch og Stefania Frattolillo, som hurtigt besluttede sig for at opstarte en vingård i området. Målet er at producere vine, som repræsenterer den rene essens af deres terroir og bevare, forbedre og gøre området kendt for dets fantastiske skønhed, men samtidig også beskytte områdets traditioner.

De to iværksættere besluttede at fortsætte den tusindårige tradition for at producere vine på indfødte sorter, der har været til stede på øen i mange hundrede år. Sammen med vinspecialister og konsulenter fra den kendte planteskole, Pépinières Guillaume, som har specialiseret sig i vin i høj kvalitet siden 1895, udvalgte de en masse Malvasia delle Lipari og Corinto Nero stokke som de har plantet på markerne. Herefter er Tenuta di Castellaro også blevet den største avler af den lokale drue Corinto Nero.

Arbejdet

Arbejdet på vingården udføres med stor omhu og alle tingene i marken gøres med hånden. Stadierne af modningen af druerne er overvåget vin for vin, og høstdatoerne er nøje udvalgt ud fra, hvad de ønsker at opnå i det endelige resultat for de individuelle produkter.

Jorden

Vulkanjorden, hvor vinstokkene vokser, er en ressource af usammenlignelig betydning. Vulkansk jord varierer ikke kun efter vulkanens oprindelse, men især også af alderen på det materiale, der produceres ved udbrud og videre den tid, det har taget at størkne. Jorden er rig på mikroelementer og mineraler.

Du kunne være interesseret i