Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Your Basket

Ingen varer i kurven.

Your Basket

Ingen varer i kurven.

Poggerino, Primamateria Toscana Rosso 2021 IGT

Oplev Fattoria Poggerinos Primamateria 2021, en harmonisk blanding af 50% Sangiovese og 50% Merlot, der afspejler det bedste fra Toskana

Læs mere

249 DKK v/ 1 stk.

12 på lager

12 på lager

Årgang

2021

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Ejet af søskendeparret Piero og Benedetta Lanza, stammer Fattoria Poggerino fra den gamle florentinske adelsslægt, Prince Ginori Conti. Siden 1980 har familien produceret Chianti Classico under Poggerino-navnet. I dag varetager Piero, agronom og ønolog, alle aspekter af vinproduktionen, mens Benedetta driver vingårdens Bed & Breakfast. Deres fælles vision er at skabe vine, der afspejler områdets unikke karakter gennem økologiske og biodynamiske metoder.

Primamateria 2021 har en strålende rubinrød farve. Duften byder på noter af røde frugter, læder, vanilje, tørret frugt og krydderier. Smagen er præget af sødmefulde og vedholdende tanniner, der giver en balanceret og vedvarende afslutning.

 

Drik 2021 – 2030

Land: Italien
Region: Chianti, Toscana
Under område: Radda in Chianti
Årgang: 2021
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: And, Gryderetter, Grill, Okse
Producent: Poggerino
Vinificering:

50% sangiovese / 50 % Merlot

Høsten foregår manuelt, med Merlot høstet i slutningen af september og Sangiovese i begyndelsen af oktober. Efter en omhyggelig selektion afstilkes og presses druerne. Gæringen initieres uden tilsætning af udvalgte gærstammer og finder sted ved 28-30°C i cementtanke over cirka 35 dage med regelmæssig omrøring og overpumpning. I december overføres vinen til 4 hL tonneaux, hvor den gennemgår malolaktisk gæring og modner i 18 måneder. Efter aftapning hviler vinen yderligere 12 måneder på flaske, før den frigives til salg.

Producenten Poggerino

Poggerino er en lille økologisk og biodynamisk vingård beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de køligste Chianti Classico områder, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljøet. Det har ikke været et nemt valg, men som de siger ”bestemt det rigtige”. Der udbringes ingen sprøjtemidler eller kunstgødning.

Menneskene bag
Vingården Poggerino er en mindre vingård, der kun dyrker 12 hektar vinmarker. Gården drives af Piero og Benedetta Lanza.

Piero er stedets ønolog og tager sig af magien i vinkælderen, dog kan han heller ikke holde sig fra at give et nap med i markerne. Benedetta Lanza tager sig af stedets Bed&Breakfast, og gør alt hvad der står i hendes magt, for at besøgende føler sig bedst muligt tilpas.

Udover Piero og Benedetta beskæftiger Poggerino også Stefano Cutrupi og John Spratt. Stefano tager sig af den daglige vedligeholdelse af Poggerinos store køkkenhave, og hjælper derudover Piero i vinmarkerne og i kælderen. Han er desuden den stolte indehaver af title som Italiensk mester i græskar. Han har rekorden for det største dyrkede græskar i Italien på hele 849kg!!

John er stedets sales manager, men tager sig ligeledes af kontoret i stedets B&B samt sørger for indtjekning af gæster, så overvejer man en tur ned i Toscana kan det varmt anbefales at bo på Poggerino.

Vinmarkerne
Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger på sydvestlige skråninger i 400-500 meters højde. Jordbunden på gårdens terroir er enormt veldrænende og mineralholdig grundet den lokale ”galestro” jordbund, en type skifer der kendetegner visse områder i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes på 11 af gårdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De ældste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

I tilfælde hvor en vinmark skal genplantes, bliver marken lagt brak i en årrække (7-9 år), med gentagne såninger af bælgplanter. Denne investering revitaliserer jorden, og sikrer vinplanter af den rette kvalitet for at bibeholde Poggerinos enormt høje kvalitet.

Du kunne være interesseret i

  • 439 DKK 351 DKK v/ 1 stk.

    28 på lager

  • 96 points

    WinesCritic.com

    17/20

    Vinum Wine Magazine

    749 DKK 599 DKK v/ 1 stk.

    36 på lager

  • 499 DKK 399 DKK v/ 1 stk.

    24 på lager

  • 95 points

    WinesCritic.com

    95 points

    The Wine Spectator

    268 DKK 214 DKK v/ 1 stk.

    45 på lager

  • 255 DKK 199 DKK v/ 1 stk.

    119 på lager