Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Poggerino, Chianti Classico 2021 DOCG Magnum

Poggerino, Chianti Classico 2021 DOCG Magnum er pƄ trods af sin unge alder allerede utrolig velbalanceret og drikkeklar.

LƦs mere

599 DKK v/ 1 stk.

Ikke pƄ lager

Ikke pƄ lager

ļ€¤
ļ—Ž
ļ³

ƅrgang

2021
ļœÆ
ī€

OmrƄde

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Poggerino, Chianti Classico 2021 DOCG Magnum er pĆ„ trods af sin unge alderĀ allerede utrolig velbalanceret og drikkeklar. Man behĆøver derfor ikke gemme pĆ„ vinen, men derimod kan man sagtens drikke den allerede nu.

Wine Spectator havde i 2023 rangeret vinen som nummer 45 ud af 100 over verdens allerbedste vine.

Vinmarkerne er nogle af de hĆøjest beliggende vinmarker i Chianti Classico distriktet, hvilket man fornemmer i denne vin. Den er utrolig kraftfuld, men samtidigt ogsĆ„ utrolig elegant.

Vinen er intenst rubinrĆød. I nƦsen finder du modne mĆørke bƦr, kirsebƦr, Sangioveses klassiske noter af lƦder og en smule lakrids, samt en anelse vanilje fra fadlagringen. Et langt sĆødmefyldt finnish hvor du har glƦde af tanninerne lƦnge.

Vinstokkene til denne vin er plantet i perioden 1994-2004

Drikbar 2024-2035

 

Land: Italien
Region: Chianti, Toscana
Under omrƄde:
ƅrgang: 2021
Indhold: 1,50 liter
Alkohol: 14,5 %
Type: RĆødvin
Servering: 16-18 grader
TĆørhed: TĆør
Passer til: Gryderetter, Kalv, Okse
Producent:
Vinificering:

Dyrkning: Ƙkologisk & Biodynamisk

Vinifikation & modning: Efter omhyggelig sortering og manuel klipning i vinmarkerne, afstilkes druerne hvorefter der presses.

Den alkoholiske gƦring begynder uden tilsƦtning af gƦr og fortsƦtter ved 28Ā°/30Ā°C. Hele vinificerings- og macerationsprocessen foregĆ„r i betontanke i cirka 35 dage med manuel overpumpning og nedstansning.

I december dekanteres den nye vin pƄ 20/25 hektoliters slavonske egetrƦsfade og 4/5 hektoliters franske egetrƦs tonneaux, hvor den malolaktiske gƦring finder sted.

Efter 12 mĆ„neder tappes og blandes vinen, hvorefter vinen lagres i minimum 8 mĆ„neder fĆør frigivelse.

Producenten

Poggerino er en lille Ćøkologisk og biodynamisk vingĆ„rd beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de kĆøligste Chianti Classico omrĆ„der, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.

Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljĆøet. Det har ikke vƦret et nemt valg, men som de siger ā€bestemt det rigtigeā€. Der udbringes ingen sprĆøjtemidler eller kunstgĆødning.

Menneskene bag
VingƄrden Poggerino er en mindre vingƄrd, der kun dyrker 12 hektar vinmarker. GƄrden drives af Piero og Benedetta Lanza.

Piero er stedets Ćønolog og tager sig af magien i vinkƦlderen, dog kan han heller ikke holde sig fra at give et nap med i markerne. Benedetta Lanza tager sig af stedets Bed&Breakfast, og gĆør alt hvad der stĆ„r i hendes magt, for at besĆøgende fĆøler sig bedst muligt tilpas.

Udover Piero og Benedetta beskƦftiger Poggerino ogsĆ„ Stefano Cutrupi og John Spratt. Stefano tager sig af den daglige vedligeholdelse af Poggerinos store kĆøkkenhave, og hjƦlper derudover Piero i vinmarkerne og i kƦlderen. Han er desuden den stolte indehaver af title som Italiensk mester i grƦskar. Han har rekorden for det stĆørste dyrkede grƦskar i Italien pĆ„ hele 849kg!!

John er stedets sales manager, men tager sig ligeledes af kontoret i stedets B&B samt sĆørger for indtjekning af gƦster, sĆ„ overvejer man en tur ned i Toscana kan det varmt anbefales at bo pĆ„ Poggerino.

Vinmarkerne
Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger pĆ„ sydvestlige skrĆ„ninger i 400-500 meters hĆøjde. Jordbunden pĆ„ gĆ„rdens terroir er enormt veldrƦnende og mineralholdig grundet den lokale ā€galestroā€ jordbund, en type skifer der kendetegner visse omrĆ„der i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes pĆ„ 11 af gĆ„rdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De Ʀldste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.

I tilfƦlde hvor en vinmark skal genplantes, bliver marken lagt brak i en Ć„rrƦkke (7-9 Ć„r), med gentagne sĆ„ninger af bƦlgplanter. Denne investering revitaliserer jorden, og sikrer vinplanter af den rette kvalitet for at bibeholde Poggerinos enormt hĆøje kvalitet.

Du kunne vƦre interesseret i

Udsolgt