Poggerino er en lille Ćøkologisk og biodynamisk vingĆ„rd beliggende i Radda in Chianti i Toscana. Det er et af de kĆøligste Chianti Classico omrĆ„der, vinene fra Poggerino har derfor en klassisk Radda-friskhed.
Alt bliver dyrket med respekt for, og i harmoni med naturen og miljĆøet. Det har ikke vƦret et nemt valg, men som de siger ābestemt det rigtigeā. Der udbringes ingen sprĆøjtemidler eller kunstgĆødning.
Menneskene bag
VingƄrden Poggerino er en mindre vingƄrd, der kun dyrker 12 hektar vinmarker. GƄrden drives af Piero og Benedetta Lanza.
Piero er stedets Ćønolog og tager sig af magien i vinkƦlderen, dog kan han heller ikke holde sig fra at give et nap med i markerne. Benedetta Lanza tager sig af stedets Bed&Breakfast, og gĆør alt hvad der stĆ„r i hendes magt, for at besĆøgende fĆøler sig bedst muligt tilpas.
Udover Piero og Benedetta beskƦftiger Poggerino ogsĆ„ Stefano Cutrupi og John Spratt. Stefano tager sig af den daglige vedligeholdelse af Poggerinos store kĆøkkenhave, og hjƦlper derudover Piero i vinmarkerne og i kƦlderen. Han er desuden den stolte indehaver af title som Italiensk mester i grƦskar. Han har rekorden for det stĆørste dyrkede grƦskar i Italien pĆ„ hele 849kg!!
John er stedets sales manager, men tager sig ligeledes af kontoret i stedets B&B samt sĆørger for indtjekning af gƦster, sĆ„ overvejer man en tur ned i Toscana kan det varmt anbefales at bo pĆ„ Poggerino.
Vinmarkerne
Poggerinos 12 hektar vinmarker ligger pĆ„ sydvestlige skrĆ„ninger i 400-500 meters hĆøjde. Jordbunden pĆ„ gĆ„rdens terroir er enormt veldrƦnende og mineralholdig grundet den lokale āgalestroā jordbund, en type skifer der kendetegner visse omrĆ„der i Toscana. Jordbunden danner perfekte betingelser for dyrkning af Sangiovese, der sikrer balance mellem frugt og tanniner. Sangiovese dyrkes pĆ„ 11 af gĆ„rdens 12 hektarer, og med omkring 20 forskellige kloner af Sangiovese, som alle er med til at give forskellige nuancer af Sangiovese. De Ʀldste vinstokke er plantet omkring 1973 og bliver brugt til deres Riserva. Den sidste hektar er plantet til med Merlot, som bliver anvendt til Primamateria.
I tilfƦlde hvor en vinmark skal genplantes, bliver marken lagt brak i en Ć„rrƦkke (7-9 Ć„r), med gentagne sĆ„ninger af bƦlgplanter. Denne investering revitaliserer jorden, og sikrer vinplanter af den rette kvalitet for at bibeholde Poggerinos enormt hĆøje kvalitet.