
På lager: På lager
Gratis fragt v/ 599 DKK
Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2019 med noter af mørkerøde frugter og blomme, man næsten smage den vulkanske jord. Meget rund og mild, efterhånden som den åbner sig, bliver den mere udtryksfuld og kompleks.
Pr. stk. 1.195 DKK
På lager: På lager
Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2019
Molsino er en topplacering i Gattinara i en højde på 350 til 420 meter. Nervi Gattinara Molsino er 100 procent Nebbiolo produceret kun i de bedste årgange af udvalgte druer fra denne vingård.
Nebbiolo-druen, her kaldet Spanna, producerer sin egen vinstil i Gattinara, som er mærkbart anderledes end dens slægtninge fra Langhe. Selvom mange vine fra denne appellation har en struktur, der måske minder en om Barbaresco, er de som regel en smule mere duftende, mere frugtbare, livligere og har ofte et lidt lavere alkoholindhold end Nebbiolo-vinene fra det sydlige Piemonte.
Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2019 med noter af mørkerøde frugter og blomme, man næsten smage den vulkanske jord. Meget rund og mild, efterhånden som den åbner sig, bliver den mere udtryksfuld og kompleks. Bløde, meget fine tanniner. Duften af Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2019 minder om de krydrede, traditionelle Pinot Noirs i Bourgogne.
Nervi Conterno bruger store fade på mellem 750 liter og 7600 liter, samt store cementfade. Der bruges kun naturlig gær fra egne marker. Den malolaktiske gæring sker spontant efter den alkoholiske gæring . Til Valferana og Molsino benyttes gæringsfade af træ. Som standard lagre Nervi disse vine tre år, heraf to år på fad og i erkendelse af vines ranke struktur, vælger Nervi at lagre deres Gattinara minimum tre år på fade og i hele fire år for Valferana og Molsino.
Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.
Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.
Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.
Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.
Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.
Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.
Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.
Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.
På lager: På lager
Dette er ikke gældende på alle vine eller vine der i forvejen er på tilbud. Kontakt os og få det bedste tilbud.
Du skal være over 18 år for at må handle på winesomm.dk
Man skal være over 18 år, for at må handle på winesomm.dk