Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

+96 point - Antonio Galloni

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2014 DOCG

I Piemonte i kommunen Gattinara ligger Molsino på en sydvendt skråning i godt 350 meter, perfekte forhold. Efter 4 år på fad og 1 år i cementkar frigives Molsino til salg. Røde modne bær, kirsebær, blomme, mineralitet, mørk chokolade og røg. Nebbiolo tannin som er livlige og markante og syre som bare sidder hvor det skal, dette er ikke Læs mere

Læs mere

795 DKK v/ 6 stk.
955 DKK v/ 1 stk.

34 på lager

Stk. Discount (%) Stk. Pris
1 955 kr.
6+ 16.75 % 795 kr.

34 på lager

Land

Type

Årgang

2014

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2014 DOCG. I Piemonte i kommunen Gattinara ligger Molsino på en sydvendt skråning i godt 350 meter, perfekte forhold. Efter 4 år på fad og 1 år i cementkar frigives Molsino til salg. Røde modne bær, kirsebær, blomme, mineralitet, mørk chokolade og røg.

Nebbiolo tannin som er livlige og markante og syre som bare sidder hvor det skal, dette er ikke bare Nebbiolo i en nødeskal, men også opskriften på lang lagering. Nervi Conterno Gattinara Vigna Molsino 2014 DOCG er nu et meget godt glas..

 

Drik 2019-2035

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region:
RPiemonte
Under område: Gattinara
Årgang: 2014
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 16- 18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Grill, Okse
Producent:
Vinificering:

Gattinara: Forskelden på Barolo og Gattinara er at Gatttinara er lavet i området omkring Gattinara og ikke fra Barolo området. En Barolo består 100% af Nebbiolo hvor imod Gattinara kun behøver 90% Nebbiolo. Der ud over skal Gattinara lagre i minimum 36 måneder før den frigives og 24 måneder skal være på egefad (dette er 6 måneder længere end Barolo) Læg yderlige 3 år til for Riverva.

Producenten

Nervi Conterno

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i