Gratis fragt v/ 599 kr.

Levering 1-4 hverdage

Your Basket

Ingen varer i kurven.

Your Basket

Ingen varer i kurven.

94 points

Wine Spectator

92 points

Robert Parker

92 points

James Suckling

91 points

Vinous

Nervi Conterno, Gattinara 2015 DOCG

Nervi Conterno Gattinara 2015 DOCG. Kraftfuldt medium krop og høj alkohol.  Aromaen er bundet af jordnoter, men har også noter af hvid peber og rå kød, te, røg og røde blomster med en mundfylde, der er silkeagtig og delikat, en vin i fuldstændig perfekt balance.

Læs mere

479 DKK v/ 1 stk.

19 på lager

19 på lager

Årgang

2015

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Nervi Conterno Gattinara 2015 DOCG. Kraftfuldt medium krop og høj alkohol.  Aromaen er bundet af jordnoter, men har også noter af hvid peber og rå kød, te, røg og røde blomster med en mundfylde der er silkeagtig og delikat, en vin i fuldstændig perfekt balance.

 

Drik 2019-2028

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region: Piemonte
Under område: Gattinara
Årgang: 2015
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 13,5%
Type: Rødvin
Servering: 15-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Grill, Okse
Producent: Nervi Conterno
Vinificering:

Gattinara: Forskelden på Barolo og Gattinara er at Gatttinara er lavet i området omkring Gattinara og ikke fra Barolo området. En Barolo består 100% af Nebbiolo hvor imod Gattinara kun behøver 90% Nebbiolo. Der ud over skal Gattinara lagre i minimum 36 måneder før den frigives og 24 måneder skal være på egefad (dette er 6 måneder længere end Barolo) Læg yderlige 3 år til for Riverva.

Producenten Nervi Conterno

Roberto Conterno er barnebarn af Giacomo Conterno og den nuværende ejer af huset Giacomo Conterno.

Conterno står i dag for noget af det ypperste af hvad Piemonte kan levere, når det kommer til kvalitetsvin på højt niveau.

Conterno er et fyrtårn for Barolo og Babarresco vine. Her laver man vin, som man altid har gjort, hvilket Roberto Giacomo ikke har tænkt sig at lave om på.

Roberto Giacomo bruger ikke temperaturkontrol under fermenteringen, vinen fermenterer alene under de givne forhold, og der er ingen brug af moderne teknikker eller hjælpemidler. Efterfølgende kommer vinen på store fade ”botti” i helt op til 7 år.

Barbera d´Alba Cascina Francia fermenterer i 2-3 uger og modner derefter i 2 år på store fade.

Barolo Cascina Francia fermenterer i 3-4 uger og modner derefter i 4 år på store fade.

Stjernen hos Conterno er Monfortino. Denne vin er en hyldest til Ciacomos hjemby Monforre d´Alba. Nebbiolo druerne kommer fra Cascina Francia i Serralunga. Efter 3-4 ugers fermentation uden nogen kontrol, ligger vinen i 7 år på store fade, før den kommer på flaske.

Monfortino er ikke kun en stjerne hos Conterno, men repræsenterer på fineste vis alt det Barolo står for. Der er ingen over eller under Monfortino, og Roberto Coterno har vist at traditionalisterne i Piemonte stadig har fat i den lange ende, når det kommer til sublim kvalitet.

Du kunne være interesseret i

  • 94 points

    Antonio Galloni

    91 points

    Decanter World Wine Awards

    91 points

    CellarTracker

    670 DKK v/ 6 stk.
    730 DKK v/ 1 stk.

    29 på lager

  • 92 points

    James Suckling

    93 points

    Antonio Galloni

    92 points

    Robert Parker

    695 DKK v/ 1 stk.

    23 på lager

  • 94 points

    Antonio Galloni

    95 points

    Decanter

    95 points

    Vinous

    515 DKK v/ 6 stk.
    645 DKK v/ 1 stk.

    6 på lager

  • 95 points

    Wine Spectator

    93 points

    Antonio Galloni

    93 points

    James Suckling

    925 DKK v/ 1 stk.

    34 på lager

  • 96 points

     Antonio Galloni

    94 points

    Adrian van Velsen

    93 points

    Wine Spectator

    795 DKK v/ 6 stk.
    955 DKK v/ 1 stk.

    34 på lager