Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

96 points

James Suckling

17/20 points

Jancis Robinson

94 points

Vinous

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2016 DOCG

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2016 DOCG er fra den legendariske årgang 2016, hvilket eftersigende er det bedste år i Brunello distriktet nogensinde!

Læs mere

700 DKK v/ 1 stk.

2 på lager

2 på lager

Årgang

2016

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

Le Gode, Brunello di Montalcino Vigna Montosoli 2016 DOCG er fra den legendariske årgang 2016, hvilket eftersigende er det bedste år i Brunello distriktet nogensinde!

Denne udsøgte Brunello udmærker sig ved et sofistikeret og komplekst udtryk. 2015 var et mageløst vin år i Toscana, så forventningerne til 2016, som eftersigende skulle være mindst lige så godt, var enormt store.
Der er produceret 3.213 flasker i denne unikke årgang.

Denne vin bevidner i den grad om denne 2016’s fortræffeligheder. Farven er kraftig, dyb og smuk rubinrød med en fantastisk hue, der gangere rød-orange langs glaskanten.

Duften er indbydende og behagelig, og man nærmest lokkes dybere ind i vinen ved første indtryk. Næsen rummer en enorm kompleksitet hvor blandt andet læder, varme krydderier, sandeltræ og tobak blander sig med en dyb intens frugtsødmefyldt duft af søde modne kirsebær, skovbær og rosen potpourri.

Smagen er til en start fløjlsblød og fjerlet. Den drives frem af en palet af modne røde bær og frugter, der afløses elegant aggressivt af kraftige tanniner og enormt komplekse noter af varme krydderrier, en fantastisk mineralitet og en enormt velbalanceret syre.

Drik 2024-2040

Land: Italien
R
Under område:
Årgang: 2016
Indhold: 0,75 liter
Alkohol: 15,0 %
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til: Gryderetter, Ost, Okse, Vildt
Producent:
Vinificering:

Vinen fremstilles efter klassiske Brunello di Montalcino foreskrifter.

Druerne presses nænsomt og fermenteres i ståltanke under kontrollerede temperaturforhold ved 28-30°c.

Maceration: 18-20 dages maceration hvor skaller fermenteres med for at sikre den ønskede farve og tannin niveau.

Drue: Sangiovese

Modning: I alt i 4 år, herunder blandt andet 24 måneder i slavonske egetræsfade på 20-25 hektoliter, herefter 6 måneder i fransk egetræs fade og til sidst 6 måneder i flaske

Producenten

Le Gode ligger på den verdensberømte bakke Montosoli, som eftersigende er det allerbedste dyrkningsområde i Brunello di Montalcino distriktet. De har siden 1960 været i samme families hænder. De producerede deres første Brunello di Montalcino i 1995.

Hele deres dyrkningsareal ligger indenfor Brunello grænsen, hvilket betyder, at du også ved deres Rosso di Montalcino får druer fra det meget eftertragtede område.

De producerer alt i alt omkring 20.000 flasker om året fordelt på Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Vigna Montosoli.

Vingården er udstyret med den allernyeste teknologi, som står til tjeneste for en traditionel produktionsfilosofi.

Du kunne være interesseret i