Gratis fragt v/ 599 kr. & Levering 1-4 hverdage

95 points - Robert Parker The Wine Advocate

La Spinetta, Barbaresco Vürsú Vigneto Gallina 2019

La Spinetta, Barbaresco Vürsú Vigneto Gallina 2019. Dette er måske den bedste Barbaresco-placering nogensinde. Vinen viser en hidtil uset dybde, kompleksitet og finesse.

Læs mere

1.550 DKK v/ 1 stk.

30 på lager

30 på lager

Land

Type

Årgang

2019

Drue

Område

Beskrivelse

Alle detaljer

Producenten

Om vinen

La Spinetta, Barbaresco Vürsú Vigneto Gallina 2019

Drik 2022-2040

Land: Italien
Drue: Nebbiolo
Region: Piemonte
RPiemonte
Under område: Barbaresco
Årgang: 2019
Indhold: 0,75L
Alkohol: 14,5%
Type: Rødvin
Servering: 16-18 grader
Tørhed: Tør
Passer til:
Producent:
Vinificering:

Vinificering
Maceration og alkoholisk gæring i temperaturkontrollerede kar i en gennemsnitlig periode på 15 dage. Malolaktisk gæring udført på franske egetræsfade, heraf 20% nye og den resterende anden passage, efterfulgt af 18 måneders lagring. Til sidst, flaskelagring i omkring 9 måneder

Producenten

“There is only one secret behind a great wine: an exceptional grape”

La Spinetta er en af de førende vingårde i Langhe- og Asti-områderne, vingården blev grundlagt i 1977 af Giuseppe og Lidia Rivetti.

Giovanni Rivetti emigreret til Argentina i 1890 for at forfølge sin drøm om at finde et bedre liv og så senere vende tilbage til sit hjemland, for at blive en stor vinproducent.

Han købte de første vinmarker i 1977 og begyndte at producere Moscato d’Asti, en enkel og let vin, der kan nydes til alle lette retter. I de følgende år påbegyndte Rivetti-familien også en succesfuld produktion af rødvine, især Barbera og Barbaresco, som resulterede i at de i 2000 kom med en af ​​de mest prestigefyldte Baroloer i og omkring, Campè.

Alle La Spinetta-vine er resultatet af et langt og omhyggeligt arbejde med områdets oprindelige sorter, en rejse, der begynder i vingården og kun fortsætter marginalt i kælderen, altså en naturlig rejse uden unødvendigt brug af sprøjtemiddeler og lignende. Filosofien er at for at opnå sublim kvalitet skal 90% af arbejdet rettes mod terroir og kun de resterende 10% til arbejdet med vinificering og forædling.

Valget af at afbilde billedet af “Næsehornet” på etiketten på vinene blev bestemt af Giorgio Rivettis beundring for denne tyske kunstner. Dette ville sandsynligvis aldrig være sket uden Gabriele Cionini, en nær ven af familien og ekspert i vin- og kunstverdenen, som introducerede Dürers værker til familien.

Træskæringen og illustrationen af “Næsehornet” blev skabt i 1515. I forbindelse med at det første næsehorn kom til Europa fra Indien. Dürer udførte denne træudskæring uden nogensinde at have set et rigtigt næsehorn. Han tegnede det ud fra en beskrivelse han havde. Tegningens nøjagtighed (bortset fra skæl på næsehornet!) gjorde dette til en inspiration for europæiske illustratorer.

Du kunne være interesseret i