Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014 DOCG
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014 DOCG er en fyldig rødvin lavet på 100% Nebbiolo druer, dyrket i den anerkendte Brunate vingård i Serralunga d’Alba, beliggende i bakkerne i Piemonte, Italien.
Denne klassiske Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014 DOCG har intense aromaer af modne kirsebær og mørke bær, sammen med subtile noter af tjære og lakrids. På ganen byder denne vin på smag af brombær og søde krydderier, med faste tanniner og en lang finish. Nyd denne lækre Barolo nu eller i kælder i op til 15 år.
Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate 2014 DOCG en Barolo af balanceret struktur og vedholdenhed. 2014 har en super fin balance i en præcis diskret stil. Naturligvis er dimensionen og bredden af de allerbedste år ikke helt der, men stadig en fantastisk flaske
15 på lager
15 på lager
Info
Spontan gæring med hjemmehørende gær i omkring 25 dage i slaviske egetræskar; Lagring i 42 måneder på store slaviske egetræsfade, derefter 3 måneder på flaske til sidst.
Producenten
Giuseppe Rinaldi repræsenterer stærkt traditionelle synspunkter om vinfremstilling, der har bragt vingården i konflikt med Barolo-konsortiet. Mest markant har boet altid fastholdt, at de bedste vine fra Barolo altid har været blandinger fra flere steder snarere end det i øjeblikket moderigtige enkelt-vingårdsudtryk. Rinaldis mest fremtrædende vine var blandinger fra henholdsvis Brunate og Le Coste, og henholdsvis Cannubi og Ravera-vinmarkerne og blev mærket som sådan. Imidlertid begrænsede italiensk lov, der blev vedtaget i 2009, at mindst 85 procent af frugten skulle komme fra den navngivne vingård. Giuseppe Rinaldi modsatte sig ændringerne.
Som et resultat af loven fremstiller Rinaldi nu to nye vine fra 2010-årgangen: Giuseppe Rinaldi Barolo Brunate, der bruger den maksimale 15% frugt fra Le Coste-vingården, og Tre Tine, en blanding af druer fra Le Coste, Cannubi og Ravera. Rinaldi har undgået ‘nye verdens’ tendenser såsom brug af franske barriques og kortere gæringstider. Som et resultat kræver vinene betydelig kælder for at modne deres høje tanniner.