Gaja Barbaresco 2017 DOCG
Gaja Barbaresco 2017 DOCG
Gaja Barbaresco 2017 DOCG er nydelse på flaske hvor kvalitet og finesse er en selvfølgelighed og hvor producenten Gaja aldrig skuffer og heller ikke i sin Gaja Barbaresco 2017 årgangen. Lavt høstudbytte fra de mere end 40 år gamle vinstokke og druerne kommer fra flere forskellige marker som alle er under streng kvalitetskontrol.
Her bruger Gaja kun de allerbedste druer som sikre høj kvalitet selvfølgelig, men i høj grad også kompleksitet og finesse og ikke mindst en formidabel balance. Efter mere end 24 måneder på forskellige fade kommer vinen på flaske og her vil den kunne ligge i mere end 20 år.
Noter: Blomster, lakrids, jordbær, kirsebær masser af frugt. Kraftig og fyldig med faste tanniner og balanceret syre. Ligger godt i munden og har en elegant afslutning. Man sidder tilbage med en god fornemmelse af forkælelse for denne Gaja Barbaresco.
Drik 2022-2045
54 på lager
54 på lager
Info
Gæringen foregår i ståltanke og efter den malolatisk gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 måneder på 225 liter barriques. Derefter foretager man sammenstikning af vinene, og blandingen modnes derefter i yderligere 12 måneder på større træfade.
Producenten
Gaja er måske den mest kendte vinproducent i hele Italien. Gaja-navnet er synonym med Piemonte og har base i Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, virksomheden fremstiller dog mere vin i Toscana end Piemonte. Gaja blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco og i dag kan de tilskrive hele 250 hektare i Piemonte.
Hver generation oplevede ekspansion og succes, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, bliver han ofte tildelt æren for ejendommens succes. Han foretog gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård de nu så berømte Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine).
Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, bl.a. introducerede han internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder fra Bordeaux og Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af større egetønder/botties blandet med nye barriques.
Gaja skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold.
Gajas udvidet sig ud over Barbaresco og startede i 1988 med erhvervelsen af Sperss vingård i Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta-ejendommen i Montalcino på 27 ha efterfulgt af Ca ‘Marcanda-ejendommen i Bolgheri på 118 ha.
Du kunne være interesseret i
- Gaja Conteisa Barolo 2015 DOCG Gaja skabte stor opmærksomhed, da de begyndte ...97 points - Antonio Galloni96 points - Robert Parker2.200 DKK v/ 1 stk.
- Gaja Costa Russi Langhe Barbaresco 2016 DOCG, Mørk rubin. Noter af ...98 points - Antonio Galloni96 points - Robert Parker3.795 DKK v/ 1 stk.
- Gaja Sori Tildin Langhe Barbaresco 2017 Dyb lilla farve. Viser friske ...92 points - Antonio Galloni95 points - Wine Spectator4.195 DKK v/ 1 stk.
- Gaja Sori San Lorenzo Barbaresco 2014 DOCG. Dens sandede kalkstensjord giver ...99 points - Falsaff95 points - Wine Spectator3.975 DKK v/ 1 stk.
- Gaja Sori San Lorenzo Barbaresco 2017 DOCG alt godt kommer til ...97 points - Falstaff95 points - Antonio Galloni4.195 DKK v/ 1 stk.