Gérard Boulay
Vi er i den lille by Chavignol i Sancerre. Her laver Gérard Boulay friske, komplekse og lagringværdige vine på sauvignon blanc.
Selvom Gérard er oppe i årene laver han selv store dele af arbejdet i de 10 hektar vinmarker i det bakkede landskab omkring Chavignol, som han har dyrket økologisk siden 1990.
Alle druer høstes ved håndkraft og vinificeres så naturligt, som overhovedet muligt. Vinene lagres i ståltanke eller gamle foudres – for at bevare friskhed og det rene terror-udtryk.
Jordbunden i og omkring Chavignol er Kimmeridge ler og kalksten – eller som man siger i Sancerre: Terres Blanches – den hvide jord. Dette fordi at den kalkholdige jordbund bliver hvid i den ofte tørre og varme vækstsæson.
Gérard Boulays største vine kommer fra hans plots på nogle af de bedste marker i hele Sancerre – af dem kan nævnes Mont Damnés, Les Culs de Beaujeu og La Grande Côte. Vinene herfra er blandt området længstlevende vine og ville kunne henlægges i årtier.