Spätburgunder
Tyskland er verdens tredjestørste producent af Pinot Noir. Det tyske navn for druen, Spätburgunder, kommer fra ordene “sent” (spät) og modnede Pinot-druer (burgunder). Druen er følsom over for klima og jordbund og kræver en vis varme for at trives, samtidig med at den foretrækker kalkholdig jord. Som navnet antyder, modner denne druesort sent. Spätburgunder producerer elegante, fløjlsagtige vine med en karakteristisk bouquet, der kan minde om bitre mandler eller brombær. Druens smag varierer alt efter oprindelsessted, vinificering og producent.
-
Kruger Rumpf, Rosé Spätburgunder Trocken 2023 er den ideelle sommervin. Vinen ...149 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder Neuenahr Balthasar 2020 har elegante røgede hindbærnoter og en ...91 pts Falstaff179 DKK v/ 6 stk.229 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder Mönchberg GG 2020 kommer fra vinmarken Mönchberg som står ...449 DKK v/ 6 stk.499 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder Landskrone GG 2020 er en karakterfuld og elegant vin, ...349 DKK v/ 6 stk.399 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder Ahrweiler Caspar Alte Reben 2020 er ifølge Deutzerhof deres ...92 pts Falstaff229 DKK v/ 6 stk.299 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder Ahrweiler Caspar Alte Reben 2019 er ifølge Deutzerhof deres ...299 DKK 199 DKK v/ 1 stk.
-
Bicking & Bicking, Bruderherz 2022. Skovjordbær og hindbær med lidt karamelliseret ...135 DKK 100 DKK v/ 1 stk.
-
Deutzerhof, Spätburgunder 2020 er Deuterhofs fortolkning af den typiske Ahr-burgunder. Her kombineres ...90 pts Falstaff139 DKK v/ 6 stk.199 DKK v/ 1 stk.
Spätburgunder: Tysklands Stjerneblå Drue
I Tyskland er Spätburgunder (Pinot Noir) for røde vine, hvad Riesling er for hvide vine – den absolutte stjerne.
Tyskland er verdens tredjestørste producent af Pinot Noir. Det tyske navn for druen, Spätburgunder, kommer fra ordene “sent” (spät) og modnede Pinot-druer (burgunder). Druen er følsom over for klima og jordbund og kræver en vis varme for at trives, samtidig med at den foretrækker kalkholdig jord. Som navnet antyder, modner denne druesort sent. Spätburgunder producerer elegante, fløjlsagtige vine med en karakteristisk bouquet, der kan minde om bitre mandler eller brombær. Druens smag varierer alt efter oprindelsessted, vinificering og producent.
Traditionel tysk Spätburgunder er lysere i farven og har et lavere indhold af garvesyre sammenlignet med vine fra varmere klimaer. I dag producerer mange moderne tyske vinproducenter dog vine, der er mere internationale i stilen, hvilket betyder, at de er mere fyldige og har et højere indhold af garvesyre. Ofte får vinene større dybde og kompleksitet, samt en let smag af vanilje, hvis de modnes i små, 225-liters egetræsfade. Lidt over 11,5 procent af Tysklands vindyrkningsareal er dedikeret til Spätburgunder, hvoraf den største andel findes i Ortenau- og Kaiserstuhl-distrikterne i Baden.