Sangiovese
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
-
Brunello skal være slagkraftig, fyldig og saftig og denne 2016 fra ...97 points - Antonio Galloni350 DKK v/ 6 stk.415 DKK v/ 1 stk.
-
Gianni Brunelli Rosso di Montalcino 2019. Efter kun 10 måneder på ...94 points - Antonio Galloni94 points - Decanter349 DKK v/ 1 stk.
-
Poggio Antico Brunello di Montalcino 2015 DOCG med klassisk rubinrød som ...97 Point - Galloni95 Point - Robert Parker598 DKK v/ 1 stk.
-
Castello Romitorio Brunello di Montalcino er vores flagskibsvin og afspejler mere ...94 points - James Suckling95 points - Robert Parker510 DKK v/ 6 stk.530 DKK v/ 1 stk.
-
Romitorio Brunello di Montalcino 2015: noter af fad, frugt, kirsebær, violet ...93 points - Wine Spectator95 points - Robert Parker530 DKK v/ 6 stk.545 DKK v/ 1 stk.
-
Casanova di Neri Brunello di Montalcino Cerretalto 2012. Enkeltmarksvin fra Casanova ...98 points - Wine Spectator98 points - Robert Parker2.610 DKK v/ 1 stk.
-
Efter lidt tid i glasset kommer Casanova di Neri Tenuta Nuova ...96 points - Antonio Galloni98 points - Robert Parker995 DKK v/ 1 stk.
-
IL Marroneto brunello di Montalcino 2017 DOCG emmer af blomster som ...93 Point - Falstaff93 Point - Antonio Galloni925 DKK v/ 1 stk.
-
Denne robuste og smagfulde italienske rødvin fra den berømte vinmager Maurizio ...220 DKK v/ 6 stk.325 DKK v/ 1 stk.
-
Casanova di Neri Brunello di Montalcino 2015 DOCG. Dejlig flot rubin ...95 point - Falstaff92 point - Robert Parker510 DKK v/ 1 stk.
-
Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2019. Noter af mørke frugter, ...180 DKK v/ 6 stk.210 DKK v/ 1 stk.
-
Poggerino, Toscana Rosato Aurora 2022 er en rigtig sommer rosé lavet ...115 DKK v/ 6 stk.160 DKK v/ 1 stk.
Sangiovese druen
Sangiovese er en rød italiensk vin druesort, der er hjemmehørende i Toscana, og det er den mest plantede druesort i regionen.
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Gennem DNA-profilering viste det sig, at Sangiovese var den samme druesort som Riminese, som dyrkes i Emilia-Romagna-regionen.
Yderlige DNA-profilering har vist, at Sangiovese er en direkte efterkommer af Vitis vinifera-arten, hvilket gør den til en af de ældste druesorter, der stadig produceres i dag.
Hvad smager Sangiovese druen af?
Sangiovese er en rød italiensk druesort, der er dybt forankret i Toscanas historie og kultur. Denne druesort er kendt for sin evne til at producere fyldige, komplekse vine med høj syre og dristige tanniner.
Den har en karakteristisk frugtagtig smag med noter af sorte kirsebær, hindbær, læder, tobak og urter. Vinen fremstillet af Sangiovese-druer kan lagres på fade i op til to år for yderligere at forbedre smagsprofilen.
Sangiovese Italiens stolthed designet til mad.
Når det kommer til madsammensætninger, er Sangiovese-druen utrolig alsidig. Den passer godt til en række forskellige retter, fra solide kødretter til lettere retter som pasta eller pizza.
Sangiovese-druens dristige smag komplementerer rige og krydrede retter som oksekødgryderetter eller stegt lam, mens de også giver en fin kontrast til lettere retter som grillet kylling eller skaldyr.
Samlet set er Sangiovese-druen et fremragende valg for dem, der leder efter en vin, der kan modstå udfordrende smage og fyldige retter. Dens alsidighed gør den til et godt valg til enhver lejlighed, uanset om du nyder en hyggelig aften eller holder et middagsselskab med venner.