Sangiovese
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Viser 1–12 af 65 resultater
-
115 DKK v/ 6 stk.160 DKK v/ 1 stk.
-
149 DKK v/ 6 stk.169 DKK v/ 1 stk.
-
160 DKK v/ 6 stk.175 DKK v/ 1 stk.
-
200 DKK v/ 1 stk.
-
145 DKK v/ 6 stk.210 DKK v/ 1 stk.
-
180 DKK v/ 6 stk.210 DKK v/ 1 stk.
-
210 DKK v/ 1 stk.
-
229 DKK v/ 1 stk.
-
235 DKK v/ 6 stk.255 DKK v/ 1 stk.
-
275 DKK v/ 6 stk.268 DKK v/ 1 stk.
-
275 DKK v/ 6 stk.268 DKK v/ 1 stk.
-
290 DKK v/ 1 stk.
Sangiovese druen
Sangiovese er en rød italiensk vin druesort, der er hjemmehørende i Toscana, og det er den mest plantede druesort i regionen.
Dens navn stammer fra det latinske sanguis Jovis, “Jupiters blod”. Sangiovese bruges til at producere nogle af Italiens mest berømte vine, herunder Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og Morellino di Scansano. Den har en medium fylde og livlig syre med smag af modne kirsebær og jordagtige krydderier.
Gennem DNA-profilering viste det sig, at Sangiovese var den samme druesort som Riminese, som dyrkes i Emilia-Romagna-regionen.
Yderlige DNA-profilering har vist, at Sangiovese er en direkte efterkommer af Vitis vinifera-arten, hvilket gør den til en af de ældste druesorter, der stadig produceres i dag.
Hvad smager Sangiovese druen af?
Sangiovese er en rød italiensk druesort, der er dybt forankret i Toscanas historie og kultur. Denne druesort er kendt for sin evne til at producere fyldige, komplekse vine med høj syre og dristige tanniner.
Den har en karakteristisk frugtagtig smag med noter af sorte kirsebær, hindbær, læder, tobak og urter. Vinen fremstillet af Sangiovese-druer kan lagres på fade i op til to år for yderligere at forbedre smagsprofilen.
Sangiovese Italiens stolthed designet til mad.
Når det kommer til madsammensætninger, er Sangiovese-druen utrolig alsidig. Den passer godt til en række forskellige retter, fra solide kødretter til lettere retter som pasta eller pizza.
Sangiovese-druens dristige smag komplementerer rige og krydrede retter som oksekødgryderetter eller stegt lam, mens de også giver en fin kontrast til lettere retter som grillet kylling eller skaldyr.
Samlet set er Sangiovese-druen et fremragende valg for dem, der leder efter en vin, der kan modstå udfordrende smage og fyldige retter. Dens alsidighed gør den til et godt valg til enhver lejlighed, uanset om du nyder en hyggelig aften eller holder et middagsselskab med venner.